چه میوههایی حساسیتهای آلرژیک را تشدید میکند؟
چه میوههایی حساسیتهای آلرژیک را تشدید میکند؟ مسعود علیان فوق تخصص ریه اظهار داشت: : آسم آلرژیک شایعترین بیماری ریوی است و موز، خربزه، انگور، توت فرنگی و گوجه حساسیتهای آلرژیک را تشدید میکند.
علیان با بیان اینکه در تماس بودن با پر و موی حیوانات اهلی مانند مرغ، سگ و گربه و شرایط تماس با آنها نیز ممکن است در افراد موجب بیماری آسم آلرژیک شود، خاطر نشان کرد: در زمان گرده افشانی گل و گیاه نیز این بیماری ریوی در افراد دیده میشود.
وی با بیان اینکه داروهایی که برای این بیماری تجویز میشود عموما در کنترل بیماری نقش دارند و ممکن است بهبودی ایجاد نکنند، گفت: آسم یک نوع بیماری در آنها التهاب مزمن راه هوایی است.
این فوق تخصص ریه با اعلام اینکه آسم کودکی ممکن است در سن بلوغ درمان شود، گفت: افرادی که به آسم بزرگسالی مبتلا میشوند این بیماری ادامه دار است.
علیانی در مورد مصرف مواد شیمیایی شویندهها بیان داشت: این نوع حساسیت ممکن است در بانوان حساسیتهایی را ایجاد کند که توصیه پزشکان این است که در فضای بسته کوچک از این مواد استفاده نشود و ممکن است در ابتدا علائم آسم را ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه آسم بیماری غیر واگیر است و ژنتیک مهمترین نقش را در این بیماری ایفا میکند، خاطر نشان کرد: بعضی از مواد غذایی مانند موز، خربزه، انگور، توت فرنگی و گوجه نیز حساسیتهای آلرژیک را ایجاد میکنند.
علیانی با اعلام اینکه یک الگوی فصلی در تشدید آسم وجود دارد، خاطر نشان کرد: مهر و آبان زمان تشدید علائم آسم آلرژیک است.
وی مناسبترین راه درمان آسم را داروهای استنشاقی «اسپری» عنوان و گفت: ممکن است تفکر افراد در مورد این داروها نادرست باشد اما این دارو بیضررترین داروی آسم است و عوارض جانبی آن نیز بسیار ناچیز است.
فوق تخصص ریه با تاکید بر اینکه دارو در بخش درمان آسم نقش درمان کننده ندارد، یادآور شد: داروهای آسم بیشتر کنترل کننده بیماری هستند.
علیانی با اشاره به اینکه داروی سالبوتامول واقعا درمان مناسبی برای این بیماری نیست، ابراز داشت: این دارو فقط التهاب را کنترل میکند.
وی استفاده مناسب از داروهای آسم را برای کنترل این بیماری موثر خواند و گفت: شایعترین آسم همان آسم دوران کودکی است.
علیانی با اشاره به اینکه آسم را میتوان به سه دسته آسم آلرژیک دوران کودکی، و در بزرگسالی نیز آسمهای آلرژیک و غیر آلرژیک تقسیم کرد، ابراز داشت: محیط، رطوبت، و عوامل آلرژیک مانند جانواران کوچک نیز در بروز این بیماری نقش دارند.
این عضو هیئت علمی با اشاره به اینکه سوسکها نیز در تشدید بیماری آسم آلرژیک در افراد مبتلا نقش دارند، اظهار داشت: باید مراقبتهای بهداشتی را در این زمینه مد نظر داشت.
این فوق تخصص ریه در پاسخ به سئوالی در مورد درمان آسم از طریق داروهای گیاهی نیز گفت: طب سنتی ممکن است کمک کننده باشد اما ما این داروها را به عنوان مکمل درمان و براساس تجربه افراد تجویز میکنیم.
منبع : Salamtnews.com